Minneord Birger "Bigga" Jansen

Les minneord her:

Det var både trist og overraskende å se at Birger hadde gått bort (Budstikka onsdag 9.11.2016). En fantastisk miljøskaper og idrettstalent er ikke mer. Hans mangeårige kamp mot kreften var ukjent for mange. Som knarrseiler har jeg kjent «Bigga» i en årrekke, ikke som konkurrent, men ved «bryggemøter» og i
forretningssammenheng.


«Bigga» i sin snipe «Happy Days» i H.M.Kongens Serie tirsdag 23. August 2016 Foto Morten H. Haugerud

Sist vi møtes var i H M Kongens Serie nå i sommer. I meget lite vind kom han med sin snipe, i kjent stil godt foran, glidende forbi meg i full konsentrasjon, men med som alltid overskudd til en hyggelig hilsen og bemerkning. At det skulle bli siste gangen var ikke i mine tanker.


Det er med vemod, men også med erkjennelse av Birgers positive og optimistiske natur at navnet på hans snipe «Happy Days» får en ny og større mening: Birger var et stort idrettstalent, han var «god i alt» at også seilingen ble en av hans kjæreste aktiviteter har betydd mye for mange seilere på alle nivåer. Birger var alltid vennlig, hjelpsom og oppmerksom. Når du møtte ham fikk du følelsen av at han så deg. Han utstrålte robusthet og omtanke. Han ga oss andre både inspirasjon og nå gode minner. En stor idrettsmann har gått bort.

16-11-2016
Med en siste hilsen fra
Norsk Knarrklubb
Morten Heldal Haugerud