Tur og Hav: Superonsdag 7. juni

SeaSea-Serieseilasen 7. Juni er superonsdag - seilas sammen med Asker og Nesodden Seilforening. Flere båter, mere action, bedre trening og mer morro på vannet.

Som indikert i seilingsbestemmelsene punkt 17 for SeaSea-Serieseilasen så kjører vi 'superonsdag' på 7. juni. Seilingsbestemmelser for superonsdag finner dere her. 

Dette baseres på Asker Seilforenings serieseilas med ett viktig unntak: Klasseinndeling hos Asker avviker fra vår klasseinndeling. For at superonsdagen skal kunne telle med i serieseilasens sammendrag må Bærumsbåtene starte i henhold til vår klasseinndeling. Det betyr at J-80, X-332 og X-34starter sammen med klassen for båter med rating over 0,97 (klasse E).

Legg særlig merke til:

  1. Baneområdet er på 'Asker-banen', utenfor Blakstadbukta, sør for Bjerkøya (se tillegg A i seilingsbestemmelsene)
  2. Det vil sannsynligvis gjennomføres dummystart (gir mer starttrening) denne markeres med signalflagg Q (gult) sammen med klasseflagg avblåses etter ca 2 min se punkt 10 i seilingsbestemmelsene
  3. Varselsignal for dummystart gis 18:15
  4. Første varselsignal for de ordinære starter 18:30, disse foregår etter vanlig prosedyre (ikke Gunder)
  5. Det seiles pølsebane

Superonsdag er etablert som eget arrangement i sail race system. Deltagere fra SeaSeaserieseilasen er automatisk påmeldt til superonsdag.

Det arrangeres gjennomgang av seilasen med trener Richard Karlsen i Asker Seilforenings klubbhus, etter endt seilas. Der blir det også litt info/strategi om Færderseilasen. Bærumseilerne er velkomne til å delta på dette.