Tur og hav vintermøte 14. mars med Are Wiig

The Golden Globe Race; jorden rundt, solo, og non-stop starter 1 juli fra Les Sables d’Olonne. Are Wiig skal delta med en OE 32 bygget i 1973. Båtene i seilasen må være langkjølet, mellom 32 og 36 fot, og ingen former for elektroniske navigasjonshjelpemidler er tillatt. Are kommer til Sarbuvollen for å fortelle om regattaforberedelser og planer for seilasen.

Sted: Bærum Seilforening på Sarbuvollen
Tid: Onsdag 14. mars kl. 19:00
(Vaffelsalg fra kl 18:30).

Det er en livslang drøm for Are å seile alene rundt jorda, uten stopp og uten assistanse. Det er ingen i Norge som så langt har gjennomført dette vågestykket, så det er en av de få rekorder som ennå gjenstår for en sjøfartsnasjon som Norge.

Anledningen er GoldenGlobeRace. En regatta som hedrer Sir Robin Knox-Johnston som var den eneste som fullførte The Sunday Times Golden Globe Race i 1968. Starten på regattaen er 1 juli fra Les Sables d’Olonne. Mål er samme sted om lag ni måneder senere.

Alle deltagere benytter utstyr tilgjengelig på den tiden. Alt foregår dermed på “gamlemåten”. Kartplotter, satellittelefon, og PC/iPad er ikke lov. Her er det sekstant til å navigere etter sol og stjerner, kamera med film, kassettspiller for musikk, slepelogg for å vite farten gjennom vannet og HF radio for å kommunisere med omverden som gjelder. Vi som sitter trygt på land kan imidlertid følge seilasen fra dag til dag ved at deltagerne jevnlig skal sende rapporter over HF radio og båtene vil bli tracket via satellitt.

Are Wiig satser alt på å følge drømmen sin og har solgt huset for å finansiere eventyret. Han tar seg ikke betalt for å holde foredrag hos oss, men han vil sette stor pris på eventuelle bidrag til å finansiere eventyret.

Du kan lese mer om Are sitt prosjekt her
og her kan du lese mer om The Golden Globe Race her.

Velkommen til alle uansett seilforeningstilhørighet.