SeaSea Serieseilasen 2017

Bærum Seilforening har gleden av å invitere til SeaSea Serieseilasen 2017. Serieseilasen er åpen for alle seilere som oppfyller kravene i Seilingsbestemmelsene pkt. 2.

Påmelding på Seilmagasinets side

Gitt en tilstrekkelig god fordeling mellom klassene vil Klasseinndeling 2017 være:

  • Klasse D, NOR Rating = 0,9200 og høyere 
  • Klasse F, NOR Rating = 0,9199 og lavere  

 

Det er full anledning til å stille til start uten spinnaker/genaker.  Måletallet blir deretter, men da må båten seile uten spinnaker/genaker gjennom hele serien. Samme prinsipp gjelder shorthand.

Superonsdager

Onsdagene før Færdern  (7.6.) og Hollendern (23. 8)  er det såkalt ”superonsdag”, dvs. vi deltar i felles regatta midtfjords med Nesodden, Hurum  og Asker seilforeninger. Regattaene arrangeres av Nesodden seilforening og starter etter Gundermetoden.

Baneområde og start

Seilasene avholdes vanligvis fra Holtekilen med varselsignal ca. kl 18.00, 5 minutter før første start.  Startområde for Superonsdagene, 7. juni og 23. august vil annonseres senere. Startprosedyre er i henhold til Kappseilingsreglene regel 26.  Starten er nærmere beskrevet i Seilingsbestemmelsene.

Terminliste

Seilasene vil bli arrangert følgende onsdager: 

Mai: 10. og 31. 
Juni: 7., 14., 21. og 28.
August: 16., 23. og 30.
September: 6. 13. og 20.

Superonsdager:
Onsdag 7. juni
Onsdag 23. august   

SeaSea Gunderseilaser:
Onsdag 15. juni
Onsdag 14. september

RaceQ

I SeaSea Serieseilasen 2017 (og SeaSea Doublehanded 2017) har vi satt opp en egen regattaside på RaceQs der man kan følge sin egen og andres båter i en avspilling av regattaen på nett. Appen og nettsiden er enkle i bruk, samtidig er det er mye man kan hente ut fra avspillingen i etterkant. Det er frivillig å være med.

Jo flere som bruker sporingsappen, desto morsommere og mer lærerik vil avspillingen bli – derfor er det viktig at også din båt tar appen i bruk allerede i neste regatta! 

For å lagre sporet til din båt brukes appen RaceQs, som lastes ned gratis fra Google Play eller App Store. Du registrerer navnet på båten du seiler i appen. Det er ikke nødvendig å opprette en bruker på RaceQs for å lagre et spor, men med et brukernavn kan du enkelt samle dine seilaser i din egen oversikt på RaceQs nettside.    

For at appen skal kunne spore deg må GPS-en på telefonen være skrudd på under hele seilasen. Sporingen kan startes ved å trykke ”Start tracking”, eller du kan bruke ”Preset start” slik at appen starter automatisk (f.eks. kl 17.55 onsdag 25.mai for neste Serieseilas). Når du er kommet i mål kan du stoppe sporingen, og laste opp sporet via datatrafikk eller hjemme via trådløsnettet. Du trenger ikke ha tilgang til nett underveis i regattaen. ”Live Streaming” kan være avslått.  

 

Mer informasjon om RaceQ: http://raceqs.com/started/

 

Resultater 2016