Klasser

Vi tilbyr seiling i en rekke forskjellige båttyper - fordelt i klasser. Du kan også delta i klubbens aktiviteter uten å være knyttet til en bestemt båt klasse.

Hvilken klasse man ønsker å seile i kommer an på den erfaringen og hvilken alder man er i.

For barn er Optimistjollen en god start.  Dette er verdens største båtklasse, og båten er både egnet som en opplæringsbåt, og for konkurranse på høyt nivå.

Europajolle er en rask jolle med gode trimmuligheter - og konkuranse på høyt nivå.

Laser er OL båt, men med forskjellige rigger kan den benyttes fra ungdommer til voksne.

RsFeva er en nybegynnerbåt for eldre barn og ungdommer.  Dette er en moderne to manns båt som er enkel å lære i.

IF - eller Internasjonal folkebåt er en klassisk kjølbåt.  Rimelig pris, mange deltagere på onsdagsregattaen og strenge entyperegler gjør denne båten fortsatt svært populær.

29er er en to manns jolle for erfarne ungdommer, som ønsker å konkurrere på ett høyt nivå.  For trening i 29er samarbeider vi med våre nabo seilforeninger

Snipe er en svært aktiv 2 manns båt klasse, og egner seg for ett barn og en voksen, ungdom eller voksne seilere i alle aldre. 

Sonar er en internasjonal båttype, som blant annet seiles i Paralympics. Bærum Seilforening har en Sonar som benyttes til opplæring og regattaseiling.

Seilbrett - Bærum Seilforening har en rekke opplæringsbrett.  For trening på høyere nivå - i OL klasser samarbeider vi med våre nabo seilforeninger.

Lys og Tur og Hav - har ett tilbud til de som har en familieseilbåt, havseiler eller større regattabåt.

Nyttig lesning

Her finner du lenker til  et knippe rutiner og instrukser som det er nyttig å være kjent med som seiler eller foresatt i Bærum Seilforening.

Både nye og erfarne seilere og foresatte bør sette seg inn i dokumenter som er listet opp nendenfor, slik at de er kjent med de viktigste rutinene i klubben:

Snakk med gruppeleder, klassekaptein eller et av medlemmene i styret hvis noe er uklart.